Principios y consideraciones para el ion material de accesorios de tubería soldados a tope

Los accesorios de tubería soldados a tope se conectan a las tuberías mediante soldadura y tienen las ventajas de una conexión firme, un buen sellado y una gran capacidad de soporte de presión. Sin embargo, los diferentes entornos de trabajo y requisitos de proceso hacen que la selección de materiales de los accesorios de tubería soldados a tope sea compleja y diversa. Por lo tanto, al seleccionar el material, se deben considerar múltiples factores para garantizar que el material seleccionado pueda satisfacer las necesidades reales.

 

1.Características de los medios

Medios corrosivos:

En los sistemas de tuberías que transportan medios corrosivos, los materiales deben tener una buena resistencia a la corrosión. Los materiales más utilizados incluyen acero inoxidable y aleaciones resistentes a la corrosión.

Acero inoxidable: como el acero inoxidable 304 y 316L, adecuado para transmitir medios altamente corrosivos como ácidos fuertes y álcalis fuertes.

Aleaciones resistentes a la corrosión: como Hastelloy y aleaciones de titanio, son adecuadas para ambientes corrosivos extremos y tienen una excelente resistencia a la corrosión.

 

Medios no corrosivos:

Para medios no corrosivos, como agua, petróleo, gas, etc., se pueden seleccionar materiales de menor costo.

Acero al carbono: como Q235, A106, adecuado para medios generales no corrosivos.

Aceros de baja aleación: como 16Mn, 12CrMo, aptos para ambientes moderadamente corrosivos, con buenas propiedades mecánicas y cierta resistencia a la corrosión.

 

2. Temperatura de funcionamiento

Ambiente de alta temperatura:

En entornos de alta temperatura, los materiales de los accesorios de tuberías deben tener buena resistencia al calor y a la oxidación.

Acero resistente al calor: como el acero Cr-Mo (P11, P22), adecuado para tuberías de vapor de alta temperatura y tuberías de calderas.

Aleaciones a base de níquel: como Inconel y Hastelloy, son adecuadas para ambientes con temperaturas extremadamente altas y tienen una excelente resistencia a altas temperaturas y a la oxidación.

 

Ambiente de baja temperatura:

En entornos de temperaturas bajas o ultrabajas, los materiales de los accesorios de tuberías deben tener una buena tenacidad a bajas temperaturas para evitar fracturas frágiles a bajas temperaturas.

Acero de baja temperatura: como el acero 9Ni, adecuado para entornos de baja temperatura, como tuberías de gas natural licuado (GNL).

Acero inoxidable austenítico: como el acero inoxidable 304 y 316L, que son adecuados para ambientes de baja temperatura y tienen una excelente tenacidad a baja temperatura.

 

3. Pracovní tlak

Vysokotlaké prostředí:

Vysokotlaká prostředí kladou vyšší požadavky na pevnost a houževnatost materiálů potrubních tvarovek.

Vysoce pevná legovaná ocel: jako P91 a P92, vhodná pro vysokotlaké parní potrubí a potrubí kotlů.

Nerezová ocel a slitiny na bázi niklu: používají se ve vysokotlakém a korozivním prostředí pro zajištění vysoké pevnosti a odolnosti proti korozi.

 

Nízkotlaké prostředí:

Nízkotlaká prostředí mají relativně nízké požadavky na pevnost materiálu, takže lze zvolit materiály s nižšími náklady.

Uhlíková ocel a nízkolegovaná ocel: jako A106 a 16Mn, které jsou vhodné pro obecné nízkotlaké potrubní systémy a mají dostatečnou pevnost a houževnatost.

 

4. Mechanické vlastnosti

Síla a tvrdost:

Pro aplikace vyžadující vysokou pevnost a tvrdost zvolte vysokopevnostní ocel.

Vysokopevnostní ocel: jako legovaná ocel (42CrMo, 35CrMo), vhodná pro prostředí s vysokým namáháním a vysokým opotřebením.

Houževnaté materiály: jako austenitická nerezová ocel (304, 316L), vhodná pro příležitosti vyžadující vysokou houževnatost, jako je prostředí s nízkou teplotou.

 

Plasticita a tažnost:

Pro aplikace vyžadující vysokou plasticitu a tažnost volte materiály s dobrými lisovacími vlastnostmi.

Měkká ocel: jako je nízkouhlíková ocel (Q235), vhodná pro příležitosti vyžadující vysokou plasticitu a tažnost a snadno se tvaruje a svařuje.

 

5. Výkon svařování

Snadnost svařování:

Výběr materiálů, které se snadno svařují, může zjednodušit proces svařování a zlepšit kvalitu svařování.

 

Uhlíková ocel a nízkolegovaná ocel: jako Q235 a 16Mn se snadno svařují a jsou vhodné pro obecné svařovací procesy.

Austenitická nerezová ocel: jako je 304 a 316L, má dobrý svařovací výkon a je široce používána v případech vyžadujících vysokou kvalitu svařování.

 

Speciální požadavky na svařování:

Pro materiály, které se obtížně svařují, jsou nutné speciální svařovací postupy a svařovací materiály.

Vysoce legovaná ocel a slitiny na bázi niklu: jako Inconel a Hastelloy se obtížněji svařují a vyžadují profesionální svařovací procesy a svařovací materiály.

 

6. Ekonomické

Kontrola nákladů:

Za předpokladu splnění požadavků na výkon by se měly co nejvíce volit materiály s nižšími náklady, aby bylo možné kontrolovat náklady projektu.

Uhlíková ocel: jako Q235, nízká cena a vhodná pro použití ve velkém měřítku.

Legovaná ocel a nerezová ocel: jako např. P91 a 316L, přestože počáteční investice je vysoká, mají za určitých okolností vysokou nákladovou výkonnost.

 

Životnost:

S ohledem na životnost a náklady na údržbu materiálů může výběr materiálů s dobrou odolností snížit dlouhodobé provozní náklady.

 

Materiály odolné proti korozi: jako je nerezová ocel a slitiny odolné proti korozi, počáteční investice je vysoká, ale životnost je dlouhá a náklady na údržbu jsou nízké.

 

7. Další faktory

environmentální faktor:

Podle speciálních požadavků prostředí použití vyberte materiály, které se přizpůsobí konkrétnímu prostředí.

Nízkoteplotní křehkost: V prostředí s nízkou teplotou by měly být vybrány materiály s dobrou houževnatostí při nízkých teplotách, jako je austenitická nerezová ocel.

Vysokoteplotní oxidace: V prostředí s vysokou teplotou by měly být vybrány materiály s antioxidačními vlastnostmi, jako je žáruvzdorná ocel.

 

Normy a specifikace:

Výběr materiálu by měl odpovídat příslušným mezinárodním a národním normám a specifikacím, aby byla zajištěna jeho bezpečnost a spolehlivost během používání.

Mezinárodní normy: např. normy ASTM, ASME.

Estándares nacionales: como estándares GB, JB.


Obtenga el último precio? Le responderemos lo antes posible (dentro de las 12 horas)

Política de privacidad